In pregatirea pentru aceasta zi am facut impreuna cu copilasii un martisor special pentru doamnele lor.
Pentru baiat e primul an de scoala, iar pentru fetita e primul an de gradinita, asa ca am vrut sa experimenteze bucuria de a darui, si mai mult sa se implice in realizarea unui mic cadou, din inima, pentru doamna invatatoare, respectiv doamnele educatoare.
M-am bucurat mult sa vad ca au primit ideea cu mare drag si ca s-au implicat atat de frumos.
Anul trecut acest martisor a fost daruit si bunicilor, si a avut mare succes! Bunicile au fost extrem de incantate si acum inca, dupa un an, mai au martisorul expus frumos in casa lor ❤️
Materiale necesare:
- Figurine din ipsos pentru pictat
- Snur de martisor
- Pungulita transparenta
- Hartie colorata (pentru mesaj sau doar de decor)
- Acuarele + pensula
- Lac de piatra (optional)
Pasul 1.
Am ales sa pictam cateva figurine din ipsos in forma de tablou, pe care le-am comandat de aici. Figurinele sunt foarte frumos realizate, daca alegeti sa comandati de la ei vin direct cu snur de martisor, in pungulita si cu hartia colorata, asa ca trebuie doar sa le pictati. Au o mare varietate de figurine, iar daca ai primit vreo figurina cadou impreuna cu comanda ta de pe childhoodjoys.ro, sa stii ca e de la ei :)
Copilasii si-au ales figurinele si le-au pictat dupa imaginatia lor.
Pasul 2.
Dupa ce ati terminat de pictat figurinele lasati-le sa se usuce bine (aprox 15-20 minute) inainte de a trece la pasul urmator.
Ale noastre au iesit asa:
Pasul 3 (optional).
Pentru a oferi rezistenta martisoarelor, pentru senzatia de curat (usor simti ca te murdaresti de ele si dupa ce s-au uscat, e si de la praful de ipsos), dar si pentru o nota de eleganta am ales sa dam figurinele cu un strat de lac pentru piatra.
Acest pas NU este recomandat sa fie facut de copiii mici, iar copiii mai mari doar sub supravegherea unui adult.
Recomandam sa dati stratul de lac cu o pensula moale pentru a nu zgaria pictura, afara (daca e posibil) sau intr-un spatiu bine aerisit.
In cazul nostru am iesit pe terasa, mi-am pus o pereche de manusi (ideal, altfel te murdaresti), am dat un strat pe spate, apoi pe fata, iar ulterior am agatat martisoarele la uscat. Procesul de uscare a lacului dureaza, noi le-am depozitat peste noapte in camara (cu geamul larg deschis, iar mirosul a fost intens si asa), iar dimineata erau gata pentru a fi impachetate si daruite.
Poate va intrebati care a fost reactia doamnelor noastre dragi cand au primit martisoarele?
Le-au placut mult, dar de indata ce au aflat ca au fost realizate de catre copilasi au fost si mai incantate, pentru ca atunci cand facem ceva cu mainile noastre, punem o bucatica din noi si darul devine mai special ❤️